AKTĪVS TRENIŅŠ VAI MIERĪGA ATPŪTA!

SUPošana ir lieliska nodarbe, kas izaicina un trenē līdzsvaru, nodarbinot gandrīz visus ķermeņa muskuļus un palīdz atslēgties no ikdienas raizēm, ja to apvieno ar meditāciju.

ĪRE

Sup dēļu īre ir vienkārša. Sazinies ar mums uz vietas vai pa tālruni +371 26411213 un iznomā dēli. Rūpējoties par drošību, visiem SUPotājiem mēs nosakam vilkt peldvestes. Pieejami SUP noma gan vienai, gan trīs personām.

CENAS

1 STUNDA       € 5,00 
2 STUNAS      € 8,00 
3 STUNDAS   € 10,00 

 

KĀ NOSTĀTIES UZ KĀJĀM UN AIRĒTIES

Ja jūs tikko sākat SUPot, šeit ir daži ātri padomi, kas var palīdzēt novērst bailes, lai jūs varētu doties uz ūdens un izbaudīt airēšanas pieredzi bez stresa.

1) KUR SĀKT?

Pirmo reizi apgūstot airēšanas dēli, ir svarīgi izvēlēties mierīgus ūdeņus dienā ar minimālu vēju. Vislabāk ir arī palaist dēli atbilstošā ūdens dziļumā. Vienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir iebrist ūdenī vairāk nekā 40 cm dziļumā, pirms sākt uzkāpšanu. Šis papildu klīrenss nodrošina, ka jūsu spura neieķersies ūdens gultnē vai neaizķersies aiz ūdensaugiem vai gružiem.

2) CIK AUGSTAM JĀBŪT AIRIM?

Noregulējiet airi pareizajā augstumā, nostādot to sev priekšā ar taisnu roku gaisā, pēc tam salieciet plaukstas locītavu uz leju, lai tā balstītos uz aira roktura.  Airm vajadzētu būt aptuveni 15-20 cm virs jūsu galvas.

3) KUR UZ DĒĻA JĀSTĀV?

Kad esat palaists, centrējiet savu svaru no priekšas uz aizmuguri un no vienas puses uz otru uz dēļa. Centrālais rokturis parasti ir labs sākumpunkts, kur nostāties. Vislabāk ir sākt ceļos, lai varat iepazīties ar dēļa stabilitāti.

Ja esat gatavs stāvēt, visvieglāk ir pāriet stāvus, kamēr dēlis pārvietojas ūdenī. Noliecieties uz priekšu, turot kājas paralēli un izmantojot lāpstiņu līdzsvaram, un turiet acis sev priekšā (skatoties uz leju uz kājām, jūs varat justies dezorientētāks un zaudēt līdzsvaru). Lēnām piecelieties kājās, vispirms paceļot krūtis, pēc tam izstiepiet kājas. Ja jūtaties nestabils vai jums nav stingras nostājas, veiciet korekcijas lēnām. Ja grasāties nokrist, atcerieties, ka ūdens ir mīksts un dēlis ciets, tāpēc vienmēr nokrītiet no dēļa. Nolaižoties uz ceļiem vai nokrītot uz priekšu/atpakaļ uz dēļa, jūs varat savainot sevi vai, iespējams, sabojāt dēli.

4) AIRĒŠANAS PAMATI

SUP dēļi ir paredzēti, lai slīdētu taisni. Jums vajadzētu būt iespējai veikt 15–25 airēšanas kustības ar lāpstiņu katrā dēļa pusē, pirms mainat puses. Lāpstiņai jābūt ar nolietko pusi pret dēļa priekšpusi (logotips ir vērsts uz priekšu). Ideāls lāpstiņas īriens tiek veikts, nedaudz noliecoties uz priekšu un iegremdējot savu lāpstiņu apmēram 60 cm sev priekšā. Iegremdējiet lāpstiņui līdz zem ūdens. Velciet taisni atpakaļ, turot to taisni/tuvu dēlim, nevis pa diagonāli, pēc tam paceliet lāpstiņu uz augšu un atkārtojiet. Lai turpinātu taisnu līniju, laiku pa laikam būs jāmaina puses. Neaizmirstiet nomainīt roku (labajā dēļa pusē, kreisajai rokai jābūt virs lāpstiņas, bet dēļa kreisajā pusē labajai rokai jābūt augšpusē). Braušanas laikā turiet apakšroku taisni. Mēģiniet izmantot muguras muskuļus (nevis roku), lai virzītu kustības.

5) DROŠĪBA

Atcerieties vienmēr ģērbt savu personīgo vai mūsu peldēšanas vesti vai bērniem vismaz uzročus. Kā minēts iepriekš, ja zaudējat līdzsvaru, noteikti atkāpieties no dēļa. Tas palīdzēs izvairīties no traumām. Lai atkal uzkāptu uz dēļa, peldiet no dēļa sāna un pēc tam izcelieties no ūdens un velciet sevi uz augšu, pēc tam veiciet iepriekš minētos soļus, lai vēlreiz stabilizētu sevi un sāciet airēt.

Airēšana ar SUP dēli var būt jautra, izaicinoša un relaksējoša nodarbe vienatnē vai kopā ar draugiem un ģimeni. Jo vairāk jūs praktizēsities, jo ērtāk jums būs to darīt. Mēs vienmēr esam gatavi sniegt palīdzību, padomus un ieteikumus, lai padarītu Jūsu atpūtu patīkamāku.

Priecīgu airēšanu! 🙂

Avots: Paddle North (2022) How to Stand Up Paddle Board (SUP): A Quick Guide